
Ілюстрація / Getty Images
Канадські науковці виявили потенційну залежність між споживанням молочних продуктів і виникненням нічних жахіть у осіб, які страждають від харчової непереносимості.
У ході дослідження, проведеного серед понад тисячі студентів канадського університету, виявилося, що особи, які мають лактозну непереносимість або алергію на певні продукти, значно частіше відчувають тривожні сновидіння в порівнянні з іншими.
Особливо яскраво це проявлялося після вечірнього прийому їжі, до складу якої входили молочні продукти. Деякі учасники повідомляли про дивні або лякаючі сни після вживання сиру, проте найчастіше підозри падали на гострі страви та солодощі.
Однак, ретельне дослідження виявило, що лише чутливість до лактози має виражену зв'язок із проблемами сну, шлунковими розладами та схильністю до нічних жахів.
Автори акцентують увагу на тому, що ці результати є попередніми і вимагають додаткового підтвердження.
"Для того щоб краще зрозуміти, наскільки наші результати можуть бути релевантними для широкої аудиторії, ми повинні дослідити більш різноманітну групу людей, включаючи осіб різного віку, з різними харчовими звичками та із представників різних соціальних верств," -- підкреслили професори.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що нічні кошмари прискорюють старіння і підвищують рівень стресу.
Приєднуйся до нашого Telegram-каналу, щоб бути в курсі найважливіших новин першим!
#Університет #Студент #Харчова промисловість #Соціальна група #Їжа #Канада #Кондитерські вироби #Старіння #Алергія #Симптом #Спати. #Молочний продукт #Сир. #Лактоза