Мікрохвильова піч та вітамінний вміст - спростовуємо популярний міф - Здоров’я 24

Всього за кілька хвилин ваш борщ, котлети та гречка будуть гарячими, приготованими в мікрохвильовій печі, і вам не потрібно буде мити каструлі чи сковорідки. Незважаючи на свою практичність, мікрохвильові печі супроводжуються багатьма міфами стосовно можливого негативного впливу на здоров'я, повідомляє 24 Канал з посиланням на Гарвардську медичну школу.

Також на тему Чи може розтягнутись шлунок, якщо багато їсти

Деякі з них, наприклад, твердження про те, що "через мікрохвильовки Всесвіт починає вібрувати в неправильному напрямку", звучать абсолютно абсурдно. Однак існують і більш правдоподібні міфи, такі як про руйнування вітамінів під час розігрівання їжі в мікрохвильовці.

Це твердження має своє підґрунтя: деякі вітаміни, зокрема з групи B та вітамін C, можуть руйнуватися під впливом тепла, причому останній може повністю зникати. Однак висока температура впливає на харчові продукти не лише в мікрохвильових печах, але й під час приготування на плиті чи в духовці.

Крім того, тривалість термічної обробки при традиційних методах може становити від 10 хвилин до кількох годин. У мікрохвильовці ж їжа зазвичай розігрівається лише за кілька хвилин, що сприяє збереженню більшої кількості вітамінів. В одному з досліджень було показано, що вітамін C найкраще зберігається саме при приготуванні в мікрохвильовій печі, тоді як його рівень значно знижується при варінні.

Це також пояснюється тим, що водорозчинні вітаміни, наприклад, вітамін C, можуть розчинятися у воді під час варіння, яку ми часто виливаємо після приготування їжі. Це стосується не лише вітамінів, але й інших важливих речовин. Наприклад, в процесі варіння броколі втрачається глюкозинолат — органічна сполука, яка надає овочу як протиракові властивості, так і унікальний смак, який викликає різні емоції: від захоплення до відрази.

Отже, чим швидше і з меншою кількістю рідини відбувається приготування їжі, тим більше корисних речовин залишається в ній. Саме тому мікрохвильова піч є одним з найефективніших способів зберегти вітаміни в продуктах.

#Шлунок #Гарвардська медична школа #Їжа #Кнопка #Всесвіт #Вітамін #Борщ #Рідина #Вітамін С #Фагопірум #Мікрохвильова піч #Температура #Варіння #Органічна сполука #Обсяг #Брокколі.

Читайте також

Найпопулярніше
Древко на гербі
У бібліотеку Ірландії повернули книгу, яка була втраченя більш ніж 50 років.
Акторку з популярного серіалу "Сексуальне виховання" викликали до суду у справі про сексуальне насильство: деталі ситуації.
Актуальне
Казахстан планує заснувати експериментальний майданчик CryptoCity для здійснення розрахунків за допомогою цифрових активів.
Судові органи США продовжили заборону на дії адміністрації Трампа, які прагнули обмежити прийом іноземних студентів до Гарвардського університету | УНН
У Запоріжжі відбулася урочиста подія – відкриття Школи вищої спортивної майстерності, що була реконструйована протягом більше ніж п'яти років.
Теги