
Якщо з якоїсь причини заварений чай охолов, багато хто ставить горнятко у мікрохвильовку, щоб знову його розігріти. Однак професор Лондонського університетського коледжу Марка Міодовніка радить ніколи цього не робити.
Цю інформацію він озвучив у коментарі для MailOnline.
За словами дослідника, основна причина, через яку не слід розігрівати чай, полягає в тому, що його смакові якості значно погіршуються.
Професор Міодовнік зазначив, що флавоноїди, які широко зустрічаються в чаї, створюють унікальний смаковий профіль під час заварювання. Проте, ці сполуки є дуже летючими, що означає, що вони швидко випаровуються.
"Вони просто пропадають, тому якщо ви не встигнете випити чай одразу після його приготування, у вас залишиться зовсім небагато. А якщо ви спробуєте його підігріти, то вони взагалі зникнуть," -- зауважив він.
Згідно з висловлюванням професора Міодовніка, найгіршим варіантом чаю є той, що підігрівають у мікрохвильовій печі, проте є ще один, який може його перевершити – це напій, що пропонують на борту літака.
У цій ситуації комбінація чинників, таких як знижений атмосферний тиск і сухість повітря в салоні, може викликати зменшення відчуттів смаку та запаху під час перебування на великій висоті.
Ще одним важливим аспектом є те, що вода, яка є ключовим інгредієнтом чаю, може мати різні якості. Наприклад, жорстка вода здатна суттєво погіршити смакові характеристики цього напою.
"Цей напій надзвичайно складний і містить багато різних компонентів. Не слід недооцінювати те, з чим ви стикаєтеся. Не без підстав він вважається найкращим напоєм у світі", - підкреслив він.
Нагадаємо, дієтологи пропонують пити чай з продуктами, які будуть корисні для здоров'я і не шкодитимуть фігурі.
#Університет #Чай #Кнопка #Напої #Вода #Повітря #Запах. #Атмосферний тиск #Флавоноїд