6 причин додати шоколад до свого раціону для покращення жіночого здоров'я - Радіо Максимум

Гороскоп на серпень 2025: кому зі знаків Зодіаку не варто ризикувати наприкінці літа

Нещодавні наукові дослідження та висновки відомих дієтологів відкривають нові горизонти у сприйнятті шоколаду: він постає як ефективний компонент для підтримки загального здоров'я, зокрема, жіночого організму.

Зіркова українська дієтологиня Наталія Самойленко у жіночому журналі Elle , називає гіркий шоколад чудовим джерелом антиоксидантів і мінералів, порівнюючи його вживання з прийманням ліків, пише Радіо МАКСИМУМ.

Це цікаво: Підбірка ТОП-5 фільмів про шоколад до Всесвітнього дня шоколаду

Підвищує настрій

Містить теобромін, анандамід та фенілетиламін, що сприяють виробленню "гормону щастя" серотоніну.

Виконує функцію антиоксиданту.

Поліфеноли в своєму складі уповільнюють старіння, зменшуючи негативний вплив вільних радикалів.

Захищає серцево-судинну систему

Флавоноїди активізують мозковий кровообіг, сприяють розширенню судин і знижують артеріальний тиск, що допомагає запобігти атеросклерозу.

Зменшує рівень "шкідливого" холестерину.

Скорочує кількість шкідливого холестерину і збільшує обсяг корисного.

Сприяє контролю рівня цукру в крові при діабеті.

Підвищує чутливість до інсуліну та контролює рівень цукру в крові (стосується чорного шоколаду від 70%).

Багатий на мінерали

Відмінне джерело магнію, міді, калію та заліза.

Самойленко також підкреслює, що шоколад сприяє зменшенню агрегації тромбоцитів, оберігає шкіру від ультрафіолетових променів, захищає зуби від карієсу, може допомагати при кашлі та рекомендований для вживання під час вагітності.

Вона радить вживати 20-30 г 70%-го чорного шоколаду в першій половині дня.

Дослідження, проведене у Harvard T.H. Chan School of Public Health, виявило, що флавоноїди, зокрема епікатехіни, які містяться в темному шоколаді, сприяють зміцненню судин, зниженню артеріального тиску та поліпшенню кровообігу.

Жінки, які споживають від 30 до 50 грамів темного шоколаду щотижня, мають на 20-25% нижчий ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Згідно з даними, опублікованими в British Journal of Nutrition, вживання шоколаду в помірних кількостях під час другої фази менструального циклу може позитивно впливати на настрій і зменшувати рівень кортизолу, що допомагає знизити емоційні коливання під час ПМС та менопаузи.

British Journal of Dermatology вказує, що какао-флавоноли покращують еластичність та зволоженість шкіри.

Ось ще один варіант: Фініки: смачний альтернативний варіант цукру та ваш союзник у підтримці здоров'я.

Зверніть увагу: Споживання шоколаду у кількостях, що перевищують 50-70 г на день, може сприяти збільшенню ваги, появі акне та проблемам з рівнем цукру в крові. Білий та молочний шоколад містять багато цукру та жирів, тому їхня користь є досить обмеженою.

Цей текст призначений лише для інформування і не надає жодних рекомендацій, діагнозів чи висновків, що стосуються вашого здоров'я. Якщо вам необхідна діагностика, медична консультація або лікування, будь ласка, зверніться до кваліфікованого спеціаліста.

#Сполучене Королівство #Холестерин #Цукор #Шкіра #Медикаментозне лікування #Кровоносна судина #Діабет #Гормон #Старіння #Антиоксидант #Мінерал #Шоколад #Серцево-судинна система #Кровообіг #Флавоноїд #Серотонін #Інсулін #Теобромін #Радикал (хімія) #Атеросклероз #Elle (журнал)

Читайте також

Найпопулярніше
Древко на гербі
У бібліотеку Ірландії повернули книгу, яка була втраченя більш ніж 50 років.
Акторку з популярного серіалу "Сексуальне виховання" викликали до суду у справі про сексуальне насильство: деталі ситуації.
Актуальне
ФОТО. Українська жіноча команда завоювала золоту медаль на чемпіонаті Європи серед університетів.
Команда Університету імені Михайла Драгоманова з футзалу здобула перемогу на Євро-2025 серед університетських команд.
ТЦК організовують нові "рейди" - куди завітати?
Теги